KØLETØRRERE / TRYKLUFT-AFFUGTERE

Kvalitets-køletørrere fra Sullair

Hos Jysk Trykluft kender vi alt til vigtigheden af at have en korrekt monteret køletørrer på trykluftsystemet. Vi råder over en bred pallette af relevante produkter fra producenter – blandt andet fra Sullair.

koletorer 01 Køletørrere SULLAIR

Køletørrer, adsorptionstørrer, affugter

En løsning med mange benævnelser.

Trykluft indeholder vand, olie og partikler. Dette kan fjernes ved tørring og filtrering.
Ren, tør trykluft forhindrer skade og korrosion = lave driftsomkostninger.

Hos Jysk Trykluft lægger vi vægt på miljørigtige og solide løsninger og lagerfører derfor et bredt program.
Vi lagerfører ligeledes de mest gængse luftbehandlingsfiltre, membrantørrer og drænsystemer mm.

Kontakt os for en snak om mulighederne.

Hvem har brug for en køletørrer?

Det korte svar på dette spørgsmål er alle, der arbejder med trykluft.

Vores omgivende luft indeholder meget vand især i varme og fugtige perioder. Når denne luft komprimeres i en kompressor, har vi lukket både luft og vand ind i et lukket system. Dette kondensat indeholder nedbrudt smøreolie, partikler og bakterier, som er skadelig for bl.a. luftværktøj, ventiler og membraner. 

Men især fugten er roden til mange problemer i produktionsanlæg; korrosion, trykfald og maskinfejl. Hvad mange ikke er klar over er, at fejl der er opstået på grund af fugt i trykluften, ikke er dækket, når man skal foretage en reklamation.

En køletørrer kan let løse disse problemer, da den køler luften ned og dermed udkondenserer vand og andre uhensigtsmæssige partikler.  Dermed sikres, at den luft, der sendes ind i rørsystemet, er både ren og tør.

I en køletørrer sendes luften gennem en køledel, og ved hjælp af freon køles lufttemperaturen ned, så den kommer så tæt på 0o C som muligt. Herved kondenseres vanddamp, der bliver til vand, som derefter fjernes.

drawing Køletørrere SULLAIR

Forskellige typer til forskellige behov

Der fås forskellige typer køletørrere, som med et timer- eller flyderstyret dræn og forholdsvis lille strømforbrug, kan sikre den tørre luft. En køletørrer er typisk ret kompakt og fylder ikke meget i et produktionsanlæg. Den giver høj værdi og har et lavt energiforbrug. En køletørrer hjælper til med at øge levetiden på produktionsanlægget og er meget let at betjene og servicere. Der anvendes miljøvenligt freon til nedkøling.

Krav til luftkvaliteten

Krav til luftkvaliteten varierer meget alt afhængigt af branche. I fødevare- og medicinalbranchen er kravene til den rene luft helt anderledes end i en produktionsvirksomhed. Jysk Trykluft har kompetencer og kendskab til krav og specifikationer i de forskellige brancher, og kan derfor altid komme med et kompetent oplæg til, hvilken type køletørrer, membrantørrer/adsorptionstørrer, det er mest hensigtsmæssigt at anskaffe for at sikre, at anlægget overholder de lovgivningsmæssige krav samt har en stabil drift uden unødvendig korrosion forårsaget af fugt i luften.

Brochure download

Kære bruger
Vi tager din sikkerhed seriøst og kan se du forsøger at tilgå siden fra Internet Explorer, som ikke længere er en sikker browser at bruge.
Derfor beder vi dig benytte en moderne browser - Eksempelvis: Edge, Chrome, Firefox, Safari eller Opera, for at få den bedste oplevelse.
Hvis du forsætter med din nuværende browser kan nogle af vores sider vises forkert.